Lady Gaga ja Beyonce pärjäsivät vaikutusvaltaisten naisten listalla

Useat mediapersoonat nousivat kärkisijoille Forbes-lehden vaikutusvaltaisimpien naisten listalla. Ykkösenä oli Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman puoliso Michelle Obama, mutta myös Oprah, Lady Gaga ja Beyonce nousivat kärkikymmenikköön.

viihde
Lady Gaga puhuu Yhdysvaltain armeijassa palvelevien homojen oikeuksien puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa.
Lady Gaga puhui Yhdysvaltain armeijassa palvelevien homojen oikeuksien puolesta Portlandissa sunnuntaina.Gregory Rec / EPA

Mediapersoonista vaikutusvaltaisten naisten listalla pärjäsi parhaiten muun muassa talkshow'staan tunnettu Oprah Winfrey, joka kipusi kolmanneksi. Hänen omaisuutensa arvioidaan olevan vajaan kolmen miljardin dollarin arvoinen.

Kärkikymmenikköön selvisi myös Lady Gaga, jonka viime vuoden ansioiksi arvioitiin yli 60 miljoonaa dollaria. Arvostetun talouslehden mukaan Lady Gaga "on yksinään herättänyt popmusiikin ja -kulttuurin jälleen henkiin".

Yhdeksäs listalla on puolestaan Beyonce Knowles, jonka musiikin kerrotaan olevan muun muassa Michelle Obaman suosiossa. Beyoncen vuosiansioiksi arvioitiin vajaa 90 miljoonaa dollaria. American Idol -tuomarina esiintynyt ja omaa talkshow'taan emännöivä Ellen DeGeneres on listan mukaan kymmenenneksi vaikutusvaltaisin nainen.

Kärkikymmenikön mediapersoonat ovat Forbes-lehden arvion mukaan kaikki vaikutusvaltaisempia kuin esimerkiksi sijalle 11. sijoittunut Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi, joka on maansa historiassa korkeimpaan virkaan noussut nainen.

Näyttelijä Angelina Jolie on vaikutusvaltaisten naisten listalla 21:s, Madonna sijalla 29 ja näyttelijä Sarah Jessica Parker puolestaan 45:s.

Lähteet: Reuters