Hääyö rohkaisee pareja naimisiin

Parit voivat solmia avioliiton vaivattomasti Kouvolan seurakuntayhtymän paikallisseurakuntien viikonloppuna järjestämässä hääyössä.

Hääyö
Kaksi sormusta
Touko Yrttimaa / Yle

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on mahdollisuus solmia avioliitto pienimuotoisesti Anjalan, Kuusankosken, Elimäen tai Käpylän kirkossa.

Kuusankosken kirkkoon odotetaan viikonloppuna kymmenkunta paria. Lopullinen määrä jää kuitenkin nähtäväksi, koska tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Pareilla pitää vain olla mukanaan avioliiton esteettömyystodistus.

Hääyö-tapahtuman tarkoituksena on saada ihmiset avioitumaan.

- Toinen asia on muistuttaa siitä, että kirkkohäät ei välttämättä ole suuri, komea ja kukkaron päälle käyvä juhla, vaan kirkollisesti voidaan vihkiä aivan vaatimattomammin seremonioin, sanoo pastori Aino Markkula.

Vihkikaava on tavallista lyhempi

Pikahäissä vihkikaava on sovellettu tavallista lyhyemmäksi. Siitä on jätetty pois joitakin Raamatun tekstejä sekä rukouksia.

- Tärkein Raamatun teksti, rakkaudesta puhuva teksti, on mukana, Aino Markkula sanoo.

Yleensä vihkipappi keskustelee vihkiparin kanssa ennen hääpäivää. Hääyö-tapahtumassa pappi ei kuitenkaan ole tavannut pareja etukäteen.

- Nyt on siinä mielessä hankalampaa miettiä sanottavaa, kun en ole tavannut jokaista paria yksitellen, joten tuntemiseen ei voi puhetta paljon perustaa, pastori Aino Markkula sanoo.

Hän kuitenkin uskoo, että vihkitilaisuudesta tulee arvokas, vaikka se onkin lyhyt.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mirjam Tahkokorpi