Kilpa-autoilija Markus Niemelästä tv-tähti

Markus Niemelä Experience -niminen sarja saa ensi-iltansa marraskuun 17. päivä. Sarjan esittää Nelonen Sport -kanava. Sarjassa seurataan kilpa-autoilijan elämää sekä kulissien edessä että niiden takana.

Markus Niemelä
Kilpa-autoilija Markus Niemelä.
Kilpa-autoilija Markus Niemelä.YLE / Tuuli Liekari

Sarja tulee viikoittain, ja siitä esitetään tämän vuoden puolella kuusi puolen tunnin mittaista jaksoa.

Markus Niemelä Experienceä on kuvattu viimeisen 14 kuukauden ajan lähinnä Pohjois-Amerikassa, jossa Niemelä ajoi viime vuoden Formula Atlantic -sarjan hallitsevana mestarina. Tänä vuonna Niemelä on kilpaillut niinikään amerikkalaisessa Sprint Car -sarjassa.

Kilpa-autoilijan elämää seuraavassa sarjassa nähdään paljon materiaalia myös kilpa-ratojen ulkopuolelta ja kulissien takaisesta kilpa-autoilijan arjesta kaikkine huolineen, jotka ovat suurelle yleisölle pysyneet tähän asti tuntemattomina. Niemelä on tullut tunnetuksi vauhdikkaista harrastuksistaan, joita TV-sarjassa aiotaan seurata.

Markus Niemelä, 26, on raumalaissyntyinen kilpa-autoilija ja on ajanut kilpaa 20 vuotta, joista ammattilaisena 8 vuotta. Ammattilaisuransa aikana Niemelä on tähän mennessä voittanut mestaruuden viidessä eri luokassa, joista viimeisimpänä Formula Atlantic -sarjan mestaruus vuonna 2008. Tänä vuonna Niemelä on kunnostautunut myös kakkoslajissaan, BMX-pyöräilyssä, jossa hän ehti voittaa tänä keväänä jo 7 kilpailua ennen kuin mursi ranteensa pyöräkilpailun harjoituksissa Hollywoodin radalla.

Lähteet: YLE Satakunta