1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jussi Hakulinen

Jussi Hakulinen sooloilee Tähtipölyssä

Jussi Hakulisen viides sooloalbumi Tähtipölyä julkaistiin keskiviikkona. Levyn teossa oli nostalgiaa, sillä mukana oli rumpali Veikko Lehtiranta, jonka kanssa Hakulinen on viimeksi levyttänyt Joutsenlaulun 25 vuotta sitten.

Jussi Hakulinen
Jussi Hakulinen ja Veikko Lehtiranta.
Jussi Hakulinen ja Veikko Lehtiranta piipahtivat Satakunnan Radiossa kertomassa Tähtipölyä -levystä.YLE / Tuuli Liekari

Jussi Hakulisen viides soololevy Tähtipölyä on tehty porilaisvoimin. Albumi on äänitetty porilaisessa studiossa ja soittajatkin ovat paikallista väkeä. Levyn 11 kappaletta tehtiin pääosin vuoden aikana. Biisien sovituksessa oli mukana rumpali Veikko Lehtiranta, jonka kanssa Hakulinen on viimeksi tehnyt yhteistyötä vuonna -85.

- Olemme nyt pitkästä aikaa kimpassa, edellisestä kerrasta on jo vuosikymmeniä. Jussi soitteli minulle, kun ensisinkku Motti tuli ajankohtaiseksi. Mietin millisekunnin ajan, ja sitten sanoin, että totta kai kiinnostaa. Teimme Motti-biisin reilu vuosi sitten ja puhelimme, että ehkä palataan asiaan myöhemmin. Tänä kesällä aloitimme uudelleen työstämään levyä melko kiihkeässä vauhdissa, Lehtiranta kertoo.

Paluu entisiin aikoihin tuntuu muusikoista hienolta.

- Tällä kertaa uskalsi ja pystyi ottamaan enemmän vastuuta kokonaisuudesta. Ennen oli niin, että tuottajaa toteltiin ja tehtiin, kuten hän sanoi. Tämä on aika pitkälti käsin tehty. Ja täytyy tunnustaa, että kiertue jännittää kyllä, vähän eri tavalla kuin yleensä. Henkilökohtainen vastuu on tällä kertaa hieman suurempi. Joudun, tai saan laulaa biisien kertosäkeet, joten pientä ulkoläksyä on ollut ilmastossa, Lehtiranta sanoo.

- Sovitukset ovat minun, Veikon ja Aki Peltosen ideoimat. Tätä työtä oli varmaan mielenkiintoisempi tehdä, koska Yön biiseissä ei ollut juurikaan sovittamista. Tähtipölyä -levyn toteutustapoja pohdittiin paljon. Yhdestä biisistä oli tulla ensin ihan liian tavallinen pop-biisi, joten se runnottiin uudenmuotoiseksi. Formaattiin ei sopinut yksinkertainen pop, Hakulinen jatkaa.

"Olen varmaan kuullut Joutsenlaulun jossain"

Keikoilla miehet keskittyvät uutuskaislevyn lisäksi vanhempiin kappaleisiin, joita myös Lehtiranta oli levyttämässä. Setissä on vain kaksi biisiä, joita hän ei ole ollut levyttämässä.

- Mutta ne oli niin hyviä biisejä, että ne oli kuitenkin pakko ottaa, Lehtiranta sanoo.

- Ja Veke soittaa ensimmäisen kerran elämässään Joutsenlaulun keikalla livenä. Vaikka hän kyllä soitti sen levylle, Hakulinen huomauttaa.

Hakulinen muistelee, että yhtyeen kitaristi Jani Viitanen ei suostunut soittamaan Joutsenlaulua livenä.

- Hän häipyi aina lavalta, kun Joutsenlaulu alkoi soimaan. Viitanen sanoi, että tämä on maailman huonoin biisi, hän ei soita tätä.

- Mutta yllätys, yllätys, muistin miten biisi meni. Olen varmaan kuullut sen jossain, Lehtiranta naurahtaa.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi