Karjalaisuus elää ja voi hyvin Vaasassa

Vaasan Karjalaseura juhlii viikonvaihteessa 70-vuotispäiviään. Seuran perustivat Vaasaan asettuneet siirtokarjalaiset omaksi yhdyssiteekseen.

Karjalan tasavalta
Vaasan Karjalaseuran Juuret Karjalassa -kirja
YLE Mari Latva-Karjanmaa
Vaasan Karjalaseuran kerhohuone
Vaasan Karjalaseura täyttää 70 vuotta. (1:51) Kuvaus ja editointi Mari Latva-Karjanmaa.

Seura toimii nykyisin vilkkaasti ja jatkuvuudesta huolehtivat karjalaisten jälkikasvun lisäksi yhä enemmän myös muut karjalaisuudesta kiinnostuneet.

Vaasan Karjalaseuralla on 240 jäsentä. Jäsenmäärä on viime aikoina ollut kasvusuunnassa. Jäsenistä kolmasosa on alkuperäisiä karjalaisia ja iso osa heidän jälkeäisiään.

- Nuoria alkaa jossakin elämänvaiheessa kiinnostaa juuret ja se, mistä vanhemmat ja isovanhemmat ovat kotoisin, kertoo Vaasan Karjalaseuran puheenjohtaja Kari Rapo.

- Karjalaseuralla on jäseninä henkilöitä ympäri Suomea, joilla ei ole karjalaisia juuria, vaan heitä kiinnostaa karjalaisuus yleisellä tasolla, lisää Kari Rapo.

Vaasan Karjalaseuralla on monenlaista toimintaa. Jäsenistä nelisenkymmentä on aktiivisia. Yksi toiminnan muoto ovat tarinaillat, joita järjestetään joka toinen keskiviikko. Tarinailloissa käy edelleen viidestä kuuteen alkuperäistä karjalaista nuorempien lisäksi.

Lähteet: YLE Pohjanmaa