Cocks käänsi voiton itselleen väkisin

Siuntio IF yritti tosissaan kukistaa Cocksin käsipallon SM-liigassa, mutta aivan eivät rahkeet riittäneet. Isännän elkein Cocks kuittasi lopulta sarjapisteet itselleen maalein 30 - 24 (13-9).

Riihimäen Cocks
Ottelun maalitykki, Cocksin Kristo Järve kultaisissa pelihousuissaan.YLE / Tiina Kokko

Ennakkoasetelmat:

Kotijoukkue Cocks lähtee ennakkosuosikkina illan liigakamppailuun. Siuntio kuitenkin pystynee laittamaan sarjajohtajan ahtaalle sarjapisteistä taisteltaessa. Isäntien maalitykki Teemu Tamminen potee polven sivusidevamma, joten sen verran kotijoukkue antaa tasoitusta vieraille.

Tapahtumat:

Cocks karkasi nopeasti 4 – 1 johtoon ja hetken näytti siltä, ettei Siuntiosta ollutkaan Cocksin pysäyttäjäksi. Vieraat paransivat otteitaan ja nousivat peliin mukaan. Kymmenen minuutin kohdalla isännät johtivat vain 6 – 3. Maalivahdit molemmissa kenttäpäädyissä torjuivat erinomaisesti, joten maalilukemat pysyivät pieninä.

Avausjakson puolivälissä peli oli tasan 6 – 6, ja 18 minuutin kohdalla vieraat johtivat maalilla 8 – 7. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella liigassa, Cocks joutui tosissaan tekemään töitä maaliensa eteen Riihimäellä. Siuntion aikalisä 23 minuutilla koitui lopulta vieraiden omaksi harmiksi, kun Cocks karkasi nopeasti kolmen maalin karkumatkalle. Tauolle mentiinkin isäntien johtaessa 13 – 9.

Toinen jakso pelattiin tasaisesti eron pysyessä 3-4 maalissa. Vähän ennen jakson puoliväliä isännillä oli mahdollisuus kasvattaa muutamalla maalilla eroa, mutta Siuntio roikkui pelissä hyvin mukana, eikä laskenut kotijoukkuetta karkuun. Päinvastoin Siuntio kävi jo kahden maalin päässä.

Viimeiselle kympille lähdettiin isäntien johtaessa 25 – 20. Ottelun maalitykki Cocksin Kristo Järve sai tuolloin päällystakin, mutta muu joukkue hoiti maalienteon eikä Siuntio pystynyt kuromaan viiden maalien eroa pienemmäksi. Siuntio pelasi loppuun asti kiitettävästi yrittäen, mutta ei voinut paremmalleen mitään. Cocks oli lopulta parempi lukemin 30 – 24.

Kommentit:

Raivo Laast / Cocks

– Molemmat maalivahtimme pelasivat hyvin. Ajoittain pelattiin hermostuneesti, mutta puolustuspelaaminen toimi hyvin. Teemu Tammisen poissaolo ei liiemmin näkynyt, joskin nyt nuoremmat pelaajat saivat peliaikaa. He myös kantoivat vastuun, kuten pitää.

Marcus Sjöstedt / SIF

– Olimme vähän laiskoja puolustuksessa. Paikkoja toki oli, mutta nyt ei laitettu palloja maaliin. Täytyy toivoa, että kevään kohtaamisessa olemme kovempia. Cocks on kuitenkin voitettavissa.

Lähteet: YLE Häme