Komissaari ei usko läpimurtoon Meksikon ilmastoneuvotteluissa

EU:n ilmastoasioista vastaava tanskalaiskomissaari Connie Hedegaard patisti EU-maita yhteiseen ilmastopolitiikkaan perjantaisella Suomen vierailullaan. Ilmastokomissaari ei usko, että joulukuun YK:n ilmastokokouksessa Meksikossa saadaan aikaan laaja kansainvälinen sopimus.

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaard lehdistötilaisuudessa 8. lokakuuta. Kuva: Yle

Hedegaard vieraili Suomessa ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk.) kutsusta. Hedegaard ja Lehtomäki keskustelevat muun muassa EU:n ilmastopolitiikasta sekä Meksikon Cancúnissa järjestettävistä ilmastoneuvotteluista.

Vaikka Hedegaard ei uskokaan neuvotteluissa saavutettavan läpimurtoa, hän toivoo, että edes osassa ilmastokysymyksiä päästään eteenpäin.

- Toivottavasti saamme sovittua metsäkadon pysäyttämisestä, sopeutumisesta ilmastomuutokseen, ilmastoteknologiasta ja rikkaiden maiden aiemmin antamista rahoituslupauksista, Hedegaard sanoi.

Lehtomäen lisäksi komissaari tapasi vierailunsa aikana pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.), tasavallan presidentti Tarja Halosen ja asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok.).