Playboy vei vankilaan Indonesiassa

Playboy-lehden entinen päätoimittaja on tuomittu vankeuteen Indonesiassa. Päätoimittaja aloitti kahden vuoden mittaisen rangaistuksensa kärsimisen äärimmäisen tiukkojen turvatoimien vallitessa vankilassa Indonesian pääkaupungissa Jakartassa. Povimalleja esittelevän lehden julkaisua ovat vastustaneet kovan linjan muslimit.

Ulkomaat
Indonesian Playboy-lehden entinen päätoimittaja  Erwin Arnada lehden ensimmäisen numeron kanssa.
Indonesian Playboy-lehden entinen päätoimittaja Erwin Arnada poseerasi lehden ensimmäisen numeron kanssa Balilla järjestetyssä juhlissa kesäkuussa 2006.Made Nagi / EPA

Päätoimittaja Erwin Arnadan vankeusrangaistus on saanut liikkeelle myös sananvapautta puolustavat järjestöt. Tiukan islamin oppien noudattavat vastustavat amerikkalaisvaikutteiden lisääntymistä maailman suurimmassa muslimivaltiossa. Indonesian korkein oikeus päätti Arnadan rangaistuksessa suljettujen ovien takana pidetyssä istunnossa.

Playboy-lehdet tulivat myyntiin Indonesiassa vuonna 2006. Lehtiä ostettiin innokkaasti, mutta äärimuslimit tuhosivat kioskeja ja kauppoja, joissa lehden numeroita oli esillä. Playboyta Indonesiassa julkaiseva Velvet Silver Media on päättänyt säilyttää lehden julkaisuoikeudet. Se on kuitenkin sulkenut toimistonsa Indonesiassa toistaiseksi.

Lähteet: AP