Porin poliiseja mukana Poliisit-sarjassa

Tulevalla Poliisit- sarjan 3. tuotantokaudella poliisin arkea voi seurata myös porilaisesta näkökulmasta ensimmäistä kertaa. Porin poliisilaitokselta ohjelmassa ovat mukana vanhemmat konstaapelit Matti Vanhatalo ja Jouni Uusitalo.

Poliisit (tv)
Matti Vanhatalo ja Jouni Uusitalo.YLE / Tuuli Liekari

Poliisit-sarjaa kuvattiin Porissa keväästä alkusyksyyn. Vanhempien konstaapelien Matti Vanhatalon ja Jouni Uusitalon matkassa oli monessa vuorossa kuvaaja.

- Aluksi se tuntui hankalalta, kun ei ollut tottunut kolmannen kaverin mukanaoloon. Kuvausten aikana tapahtui kaikenlaista, eivätkä kaikki varmaan mahdu ohjelmaan mukaan, miehet kertovat.

Kamera myös provosoi joitakin kuvattavia.

- Osa oli sellaisia, jotka ajattelivat, jee jee, nyt pääsen kuviin. Osa ei halunnut kuviin lainkaan. Yhteenotot olivat pikemminkin suusanallisia, mitään suurempia ongelmia ei kuvaajan mukanaolosta koitunut.

Porilaiset järjestyksenvalvojat eivät itse juurikaan seuraa Poliisit-sarjaa.

- Jonkun jakson olen katsonut, en kuitenkaan erityisen aktiivisesti.

- Se on kuitenkin samaa hommaa, mitä töissä tekee. Kotona ei siis enää viitsi katsoa.

Porin lisäksi ohjelmaa tehdään myös Turussa, Espoossa, Oulussa, Helsingissä, Kotkassa, Lahdessa ja Vantaalla. Tammikuusta lähtien uusia jaksoja esitetään kaikkiaan 56 kappaletta.

Suuri jaksomäärä nostaa Poliisit-sarjan Suomen suurimmaksi kotimaiseksi dokumentaariseksi sarjaksi. Ohjelman tuottaa Jimille Aito Media Oy.

Lähteet: YLE Satakunta