Fennovoima palkkaa lisää väkeä

Fennovoima palkkaa lisäväkeä ja valmistautuu ydinvoimalaprojektiinsa. Fennovoima hakee muun muassa insinöörejä vastaamaan tulevan ydinvoimalaprojektin hankinnoista ja projektihallinnasta.

talous
Fennovoiman toimisto Simossa.
YLE / Antti Heikinmatti

Henkilöstöjohtaja Nina Koivulan mukaan saatuaan eduskunnan periaatepäätöksen voimalan rakentamiselle yhtiö on rekrytoimassa toistakymmentä uutta ihmistä.

- Vahvistamme organisaatiotamme projektin edetessä. Haemme niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin markkinoilta osaajia, joilla on kokemusta suurista teollisuushankkeista, projektinhallinnan osaamista ja kokemusta myös vastaavantyyppisistä ydinvoimalahankkeista, Koivula sanoo.

Yhtiön nettisivuilla haetaan muun muassa useampia kuin yhtä projektipäällikköä, prosessitekniikkapäällikköä, projektinhallintainsinööriä, koneinsinööriä, laatupäällikköä ja ydinturvallisuuspäällikköä. Fennovoiman henkilöstöä on tällä hetkellä nelisenkymmentä.

Koivulan mukaan rekrytoitavat henkilöt työskentelevät tässä vaiheessa yhtiön pääkonttorissa Helsingissä. Mahdollisesta sijoittumisesta tulevalle laitospaikkakunnalle tai esimerkiksi Ouluun perustettavaan toimistoon on Koivulan mukaan mahdotonta sanoa vielä mitään.

- Oulu on meille tärkeä paikka ja sinne avaamme toimintaa lähitulevaisuudessa. Minkälaista, sitä ei vielä voi kertoa. Tavoitteemme on kuitenkin, että olisimme Oulussa vuonna 2012, Koivula kertoo.

Muun muassa suomalaisten sähköyhtiöiden ja Outokummun pääosin omistama Fennovoima suunnittelee ydinvoimalaitosta joko Simoon tai Pyhäjoelle. Yhtiö on kertonut ilmoittavansa laitospaikkakunnan ensi vuoden alkupuolella.

Lähteet: YLE Perämeri