Moni saa toisensa 10.10.

Seurakunnat eri puolilla Suomea ovat varautuneet vihkimään tavanomaista useamman parin tämän päivän eli sunnuntain 10.10. aikana. Muun muassa Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Seinäjoella vihkimisiä järjestettiin heti vuorokauden vaihduttua.

Kotimaa
Miehen ja naisen kädet päällekkäin kukkakimpun päällä. Sormissa vihkisormukset.
Brand X Pictures

Useimmat seurakunnat eivät edellyttäneet ennakkoilmoittautumisia hääyöhön, vaan tapahtuman aikana pariskunnilla oli kirkkoihin vapaa pääsy ja avioliittoon voivat astua saman tien kaikki, joiden avioliiton esteet on ennalta tutkittu.

Esimerkiksi Seinäjoella vihkikirkot Lakeuden risti ja Törnävän kirkko pitivät ovensa auki aamukahteen. Hääyöhön on ennakolta ilmoittautunut kymmenkunta paria, mutta kaikki paikalle ilmaantuneet parit vihittiin, jos he olivat ennakolta todistaneet esteettömyytensä, lupasi seurakunnan viestintäjohtaja Leena Hautala.

Seinäjoella hääyöstä odotettiin kaikkien aikojen vihkimisennätystä, sillä vilkkaimpinakin heinä-elokuun lauantaina vihkimisiä on ollut alle kymmenen. Sunnuntaipäivälle vihkimisiä seurakunnassa on sovittu muutama.

Ensimmäinen hääyö järjestettiin viime syksynä Vantaalla Pyhän Laurin kirkossa. Tapahtumasta haluttiin vastapainoa suurille häille.

Lähteet: YLE Uutiset