Banksy teki rohkean Simpsonit-tunnarin

Tunnettu brittiläinen katutaiteilija Banksy on tehnyt uuden version Simpsonien alkutunnarista. Banksyn luoma intro nähtiin Yhdysvalloissa eilen sunnuntaina esitetyssä Simpsonit-jaksossa.

viihde

Animaation alussa Banksyn nimi näkyy eri puolilla Springfieldin kaupunkia. Tunnari etenee totutulla tavalla eli näemme jokaisen perheen jäsenen matkan kohti kotisohvaa.

Animaation pitkässä loppukohtauksessa mukaan tulee kuitenkin yllättävääkin yhteiskuntakritiikkiä. Banksy on piirtänyt tehtaan, jossa orjatyöläisten pitkät rivit piirtävät Simpsoneita ja kokoavat sarjan oheiskrääsää. Animaatiotehtaassa tapetaan kissanpentuja, joiden karva käytetään Bart Simpson -pehmolelujen täytteeksi. Kahlittu yksisarvinen toimii puolestaan Simpsonit-videoiden rei'ittäjänä.

BBC:n mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun taitelija on kutsuttu piirtämään Simpsonit-sarjaa. Banksy kertoo saaneensa inspiraation animaatiolleen uutisesta, jonka mukaan Simpsonien teko on osin ulkoistettu eteläkorealaiselle yritykselle.

Brittiläinen Banksy on yksi maailman tunnetuimmista graffiti- ja katutaitelijoista. Hänen humoristisia mutta yhteiskuntakriittisiä taideteoksiaan voi nähdä paitsi useissa taidegallerioissa myös Lontoon ja New Yorkin kaduilla.

Lähteet: YLE Uutiset