1. yle.fi
  2. Uutiset

Sarkomaa laittaisi lapset liikkumaan läksyjen avulla

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa kannustaa kouluja ottamaan käyttöön liikuntaläksyt. Ne ovat hänen mielestään konkreettinen keino vaikuttaa lasten ja nuorten liikunnan harrastamiseen myös kouluajan jälkeen.

terveys
Nuori poika kiipeilyseinällä.
YLE / Sari Vähäsarja

Läksyt veisivät myös kotiin vanhemmille viestiä jokapäiväisen liikunnan välttämättömyydestä.

Lasten liikkumattomuus on Sarkomaan mukaan suurin kansanterveysongelmamme ja tikittävä aikapommi: Enemmistö suomalaislapsista ei liiku terveytensä kannalta riittävästi, ja jopa neljänneksen 7–18-vuotiaista arvioidaan olevan ylipainoisia. Kaikkien 7–18-vuotiaiden tulisi liikkua vähintään 1–2 tuntia päivässä.

- Nykymenolla työurien pidentäminen ja työikäisten hyvinvointi jää pelkäksi haaveeksi. Nyt on ennakkoluulottomasti otettava kaikki keinot käyttöön lasten liikunnan ja terveyden edistämiseksi, Sarkomaa suosittelee.

Kokoomusedustaja visioi, että liikuntaläksy olisi liikuntaa yhdessä ikätovereiden kanssa lähellä kotia ja koulua. Liikuntaläksyt on hänen mielestään hyvä aloittaa heti ensimmäisestä luokasta ja liikuntatunnista lähtien ja jatkaa läpi koko peruskoulun sekä sieltä myös toiselle asteelle.

Sarkomaan mukaan koulujen on myös kehitettävä ja monipuolistettava liikunnan opetusta sekä kiinnitettävä huomiota koko koulupäivän liikunnallisuuteen. Hän puhui aiheesta maanantaina Liikkumalla hyvinvointia -tilaisuudessa eduskunnan Kansalaisinfossa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi