1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uimahallit

Impivaaran uimahallin iso allas koetäytetään

Impivaaran uimahallin remontti ja uudisrakennukset etenevät suunnilleen aikataulussaan. Remontin aikana vastaan on tullut muutamia yllätyksiä, ja avajaisia joudutaan ensi vuonna siirtämään vuodenvaihteen tuntumaan.

Kuva: YLE / Joona Haarala

Vanhasta Impivaaran uimahallista tunnistaa enää vain ulkokuoren. Sisäpuolella 1970-luvun tunnelmasta muistuttavat vielä muutaman viikon ajan punainen portaikko ja ruskea katto. Pressun alta pilkottava puutaideteos sentään jää vanhaan halliin. Uudessa hallissa tulee olemaan myös Wäinö Aaltosen museon valitsemaa taidetta.

Rakennustyöt ovat niin pitkällä, että juuri valettu 50 metrin allas koetäytetään vedellä ensi viikolla. Kokeilun aikana testataan betonialtaan vedenpitävyys. Koetäytön takia altaan pohjalle on rakennettu telineitä, jotta kattotöitä voidaan jatkaa keskeytymättä.

Impivaaran uimahallin harjannostajaisia vietetään maaliskuussa. Silloin valmiina ovat jo uuden lastenaltaan, monitoimialtaan, kylmäaltaan ja lyhyemmän radan perustukset. Uudessa hallissa ovat myös vesiliukumäki ja kuntosaleja. Uimahyppääjiä varten rakennetaan kaksi hyppytornia, jotta Turussakin voidaan harrastaa tandemhyppyjä

Urakka ei ole edennyt ongelmitta

Impivaaran uimahalli on tehty 1970-luvulla ja kaikki sen ajan piirrustukset eivät ole vastanneet todellisuutta. Esimerkiksi joitakin uimahallin paalutuksia joudutaan myös tekemään uudelleen.

- Ainahan kun saneerausta tehdään, niin löytyy yllätyksiä. Suurin yllätys oli saunaosasto, jossa alapohja ei ollut kantava, vaan maanvarainen. Kun se avattiin, se jouduttiin rakentamaan uudelleen, Turun Tilalaitoksen johtaja Martti Kuitunen kertoo ongelmista.

Budjetti pysyy

Halli tulee maksamaan reilut 20 miljoonaa euroa. Iso rakennusurakka tuli laman ruhjomalle rakennusalalle oikeaan aikaan. Hallityömaalla urakoi satakunta rakennusmiestä ja valtaosa työntekijöistä on Turun lähialueilta.

Valmista pitäisi olla ensi vuonna syksyn ja joulun välisenä aikana ja sen on tarkoitus palvella turkulaisia useamman kymmenen vuoden ajan. Uimahallin tarkoituksena ei ole kisata kylpylöiden kanssa.

- Lippujen hintojen ei ymmärtääkseni pitäisi nousta dramaattisesti. Täällä on kuitenkin lastenallas ja muita toimintoja, joten tämän pitäisi palvella hyvin turkulaisia, Kuitunen sanoo.