Nummisuutarit Lappeenrannan kesäteatteriin

Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Aleksis Kiven klassikkokomedia Nummisuutarit. Musiikkikomediaksi teoksen sovittaa ja ohjaa Jukka Keinonen.

Nummisuutarit
Votkaturistit -näytelmän harjoituksissa Jaana Saarinen Markku Toikka.
YLE Etelä-Karjala

Keinonen on sovittanut ja ohjannut myös kahtena viime kesänä esitetyn, hyvin menestyneen Votkaturistit-näytelmän.

Nummisuutarit tuo kaksi uutta näyttelijäkasvoa Lappeenrantaan. Eskona nähdään vasta teatterikorkeakoulusta valmistunut, monipuolinen näyttelijälahjakkuus Riku Nieminen. Suurelle yleisölle hän on tuttu mm. MTV 3:n lauantai-iltojen Putous-sarjasta.

Eskon isänä vierailee Raimo Grönberg. Hän on pitkän teatteriuransa ohella näytellyt useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, tuoreimpina Taivaan tulet sekä Pirunpelto.

Muu näyttelijäkaarti on tuttua lappeenrantalaisyleisölle jo Votkaturisteista. Sen tekijätiimistä ovat mukana myös lavastaja Riitta Ukkonen, puvustaja Päivi Hanttu-Lindström ja muusikko Seppo Äikäs.

Suomalaisen huumorin klassikko

Nummisuutarit on kuvaus kesäisestä häämatkasta, joka kääntyy humalahakuiseksi pakoreissuksi.

Hyväuskoinen ja Kreetaansa rakastunut Esko joutuu tukkanuottasille koko ympäröivän maailman kanssa. Hän rakastuu ja pettyy, uhmaa ja katuu, juo, hullaantuu ja melkein tappaa.

Nummisuutarit on suomalaisen komiikan kivijalka, ylistyslaulu hulluudelle ja suurelle sydämelle. Se on suurta tunnetta, kaunista kieltä, hauskoja tyyppejä, tarttuvaa musiikkia ja vauhdikasta tanssia.