Adam Lambertin hillittävä esiintymistään Malesiassa

Malesian viranomaiset ovat määränneet amerikkalaislaulaja Adam Lambertin hillitsemään esiintymistään torstain konsertissa muslimien protestien takia. American Idol -kisasta pinnalle noussut Lambert on avoimesti homo ja on antanut näkyä tämän myös esityksissään.

viihde

Malesian islamistinen puolue vaati maanantaina maan viramomaisia perumaan Adam Lambertin konsertin, joka heidän mielestään suosii homokulttuuria. Oppositiopuolue on myös uhannut kutsua konserttipaikalle mahdollisiman monia kannattajiaan käännyttämään konserttiin menijöitä, jos tapahtuma järjestetään.

Malesian kulttuuriministeriön mukaan Lambert on allekirjoittanut sopimuksen, jossa hän hyväksyy ministeriön julkisia esiintymisiä koskevat säännöt. Niissä esimerkiksi ulkomaisia artisteja vaaditaan hillitsemään esityksiään, jotta nämä sopisivat paikalliseen kulttuuriin.

Lambert kirjoitti Twitterissä, että hän on tehnyt pieniä muutoksia konserttiinsa, mutta ei silti pidä show'taan ketään loukkaavana.

- Suosiiko show'ni homojen elämäntapaa? Se puhuu kaikkien niiden elämäntapojen puolesta, joissa on vapaus etsiä rakkautta ja läheisyyttä.

Islamistinen puolue on aiemmin vaatinut muun muassa Beyoncen, Rihannan, Gwen Stefanin, Avril Lavignen ja Mariah Careyn konserttien perumista Malesiassa.

Lähteet: Reuters, AFP