1. yle.fi
  2. Uutiset

Pikku Aasin nukketeatteri valtakunnallisen kilpailun finaaliin

Vaasalainen Pikku Aasin Nukketeatteri on valittu valtakunnallisen nukketeatterikilpailun finaaliin. Oulussa käytävään kilpailuun osallistuu yhteensä seitsemän näytelmää, joista Vaasan lisäksi neljä on Turusta, yksi Helsingistä ja yksi Uudestakaupungista.

nukketeatteri
YLE/ Merja Siirilä

Vaasalaisteatteri osallistuu kilpailuun näytelmässä Kani, Ampiainen ja Marcovaldo, joka kantaesitettiin Vaasassa viime kesänä.

Kilpailu järjestetään kansainvälisen Kesäaika Päättyy - festivaalin yhteydessä (The End of Daylight Saving Time- International Theatre Festival 2010). Festivaalia isännöi Oululainen nukketeatteri Akseli Klonk.

"Kani, Ampiainen ja Marcovaldo" kantaesitettiin kesällä 2010 Vaasan Kaupunginkirjaston Draamasalissa. Tarina pohjautuu vapaasti Italo Calvinon kirjaan Marcovaldo eli vuodenajat kaupungissa. Näytelmän ovat valmistaneet Pia Leinonen ja Cosimo Galiano, jotka myös esiintyvät nukkejen kanssa. Musiikin näytelmään on säveltänyt muusikko Joni Tiala, joka soittaa myös livenä esityksissä viulisti Mika Cibulkan kanssa. Näytelmää esitettiin heinä- ja elokuussa.

Syksyn aikana näytelmä kiertää esiintymässä Pohjanmaalla ja ympäryskunnissa. Näytelmän valmistamista ovat tukeneet Pohjanmaan liitto, Vaasan kaupunki ja Vaasan Osuuspankki.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi