Punaviinikastikepohja

1 porkkana

2 sipulia

2 valkosipulia

2 dl mustaviinimarjoja tai muita hapokkaita marjoja tai mehutiivistettä

liharippeitä

4 laakerinlehteä

kokonaisia pippureita, rosmariinia, timjamia

1 dl. soijaa

½ dl sokeria tai hunajaa

5 lihaliemikuutiota tai 1 dl. lihafondia

1 plo punaviiniä

1 l. vettä

maizenaa

50 g voita

Kuori ja paloittele porkkana, paloittele sipuli (kuorineen) ja valkosipuli. Kuullota ne liharippeiden kanssa kuumassa öljyssä kunnes saavat hyvän värin.

Laita sekaan yrtit, marjat ja mausteet (maun ja tarjottavan ruoan mukaan, esim. riistan kanssa voit laittaa sekaan katajanmarjaa, broilerille sopii vadelmat viinimarjojen sijaan). Kaada joukkoon vesi, lihafondi, sokeri ja viini anna kiehua kunnes puolet nestemäärästä on jäljellä.

Siivilöi liemi, tarkista maku ja suurusta maizenalla sekoitettuna kylmään veteen koko ajan sekoittaen, liemen täytyy kiehua kun kaadat maizenan sekaan. lisää voi kastikkeeseen jotta saat siihen kauniin kiillon.