Teerijärvellä jännitetään Elinin laulua Ruotsin Idolsissa

Kaksi suomalaista on Ruotsin Idolsin loppusuoralla. Kokeneen Geir Rönningin lisäksi Suomen lippua pitää korkealla nuori 16-vuotias Elin Blom. Perjantaina yhdestätoista kilpailijasta karsitaan kuusi loppukilpailukiertueelle pääsijää.

viihde
Elin Blom Suomen Euroviisukarsinnoissa.
Ruotsin Idols-kisassa on mukana myös suomalainen Elin Blom.YLE

- Mahtava olla täällä! huudahtaa Elin tunnelmia kysyttäessä.

Hänen mielestään Ruotsin Idolsissa on parempi taso kuin Suomen kilpailuissa. Yhtenä hienona asiana Ruotsin kilpailussa hän pitää pian käynnistyvää kiertuetta. Koska suurilla lavoilla esiintyminen on lähes jokaisen artistin unelma, toivoo Elinkin olevansa mukana kuuden viimeisen kilpailijan joukossa, kun kiertue alkaa.

- Toivottavasti saan olla mukana. Se on mun unelma, että saisin olla mukana stadionkiertueella. Kaikki kilpailijat ovat tosi hyviä. Joka viikko täytyy tehdä tosi hyvä esitys, että pääsee jatkoon, analysoi Elin mahdollisuuksiaan.

Elinin lisäksi Suomesta Ruotsin Idolsissa on yhdentoista viimeisen kilpailijan joukossa myös Geir Rönning. Elin ei ole havainnut naapurikateutta.

- Jos esiintyy hyvin, niin en ole huomannut, että se haittaisi, että tulen Suomesta.

Aiemmin Elin on esiintynyt Sister Twister yhtyeen kanssa Suomen Euroviisufinaalissa. Myös Norjalainen MPG laulukilpailu toi rutkasti esiintymiskokemusta. Ruotsin Idolsia hän pitää kuitenkin kovimpana koitoksena.

- Ruotissa on enemmän mahdollisuuksia. Ruotsi on musiikkibussineksessa edellä muita Pohjoismaita, sanoo Elin.

Kotikylän televisiot ovat auki Ruotsin kanavalla

Elin Blomin kotikylällä Teerijärvellä naapurintytön menestystä seurataan suurella mielenkiinnolla. Kaikki tuntevat hänet. TV4:n perjantaisia Idols-lähetyksiä on katseltu monessa talossa. Voittotoiveisiin suhtaudutaan kuitenkin varovaisesti.

- Vaikea sanoa menestysmahdollisuuksista, tuskin hän voittaa. Mutta lähellä huippua hän on, arvioi Max Stol.

- Hän on hyvin taitava ja pärjää omalla alallaan. Toivon voittoa, mutta yleisö äänestää ja hänellä tuskin on paljon faneja Ruotsissa. Suomalaiset eivät saa äänestää, toteaa Erik Knutar.

- Hän on naapurin tyttö ja varmasti voittaa, uskoo puolestaan Tuula Furu. Samalla hän arvioi, että voitosta voisi olla jotain hyötyä myös Elinin kotikylälle.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa