Seurakunta alkaa kaupata kiinteistöjään

Tampereen ensi vuoden kirkollisveroa ei aiota nostaa, vaikka seurakuntayhtymän tuloslaskelma on tässä vaiheessa 1,5 miljoonaa euroa alijäämäinen. Säästöjä haetaan karsimalla henkilöstömenoja sekä myymällä tai vuokraamalla tiloja.

seurakunnat
Kukkolan leirikeskuksen päärakennus
Petri Ruohonen

Seurakuntayhtymä luopuu muun muassa Kukkolan ja Julkujärven leirikeskuksesta. Myytävien tai vuokrattavien kohteiden listalla ovat myös Pyynikin pappila ja Kalevan seurakuntatalo.

Kirkollisveron nostaminen koetaan kirkon piirissä ongelmalliseksi, sillä seurakuntalaisten määrä on muutenkin vähentynyt vuosittain 1500-2000 henkilöllä.

- Veroprosenttimme on suuriin seurakuntayhtymiin verrattuna vähän korkeampi jo muutenkin. Veroprosentin nosto varmaankin panisi monen kirkon jäsenen miettimään sitä, että haluavatko he maksaa sitä, toteaa hallintojohtaja Matti Ilveskoski.

Rakennuskanta on Ilveskosken mukaan sopivin säästökohde.

- Meillä on kiinteistökantaa arvioidemme mukaan jo muutenkin vähän liikaa, niin siitä päästä kannattaa silloin lähteä liikkeelle.

Kirkkoneuvosto vahvistaa Tampereen kirkollisveron ensi vuodelle torstaina. Kirkkovaltuusto päättää lopullisen veroprosentin kokouksessaan kahden viikon kuluttua.

Lähteet: YLE Tampere