1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nenäpäivä

Senssissä vanhan liiton meininkiä Nenäpäivänä

Puitteet YLE Lahden Nenäpäivädiscolle ovat oivalliset. Hämeenkatu 16:n Senssissä löytyvät Lahden suurin discopallo, Cheekin, Bradyn ja kumppaneiden looshit, peilit mistä katsoa, kuinka joraus kulkee ja musaa kaikille discoheimoille.

Nenäpäivä
Petteri Ursin ja Hanna-Mari Karhinen Senssin Cheek-looshissa, jota voi Nenäpäivänä varata bailaamiseen.YLE Lahti

Tapani Ripatille valahti nostalgian kyynel poskelle, kun hän tarkisti tulevan Nenäpäivädiscon tärkeimmän paikan, Senssin dj.kopin toimivuuden. Koppi on sama saarnastuoli, jossa hän itse 80-luvulla liikutti Klubi 16:n tanssivaa yleisöä.

Tapani Ripatti ja Hanski Kinnunen ovat olleet esikuvia nykyiselle Senssin tiskijukalle, Petteri Ursinille, joka vanhan liiton tiskujukkana puhuu paljon ja soittaa lomassa tanssittavaa musiikkia.

- Nenäpäivänä soi 70-lukulainen Abba, Boney M, Village People alkuperäisinä versioina tietenkin. 80-luvulta tulee Sabrinaa, Modern Talkingia, Bad Boys Blueta, Haddawayta, jotain vain mainitakseni. Eikä unohtaa voi Kake Randeliniakaan, maalaa Ursin nopein vedoin Nenäpäivän musiikillista repertuaaria.

- Saturday Night Fever, etusormet kohti discopalloa, lanteiden liikahdukset kevyesti sivulle, lahkeet lepattamaan ja sitä rataa.

Nenäpäiväyönä Senssissä on tanssin lisäksi myös ohjelmaa. Shava tulee. Lahtelainen Michael Jacksonin inkarnaatio pitää oman shownsa. Luvassa on huutokauppa, jossa kaupataan huippuartistien kuten Paula Koivuniemen, Apulannan ja räppääjien signeeraamia äänitteitä.

- Koko homman ideahan on, että bailaamalla tehdään hyvää eli kerätään rahaa kehitysmaiden lapsille ja kohennetaan omalta pieneltä osaltamme heidän elinolojaan, muistuttaa Tapani Ripatti. Hän lupaa porukalle housea, teknoa, acidia ja raggaa Ocsidin malliin.

Lue seuraavaksi