Taikuri Tapio Salomaa hämmästyttää Nenäpäivässä

Siilinjärveläinen huipputaikuri Tapio Salomaa viihdyttää yleisöä YLE Savon Nenäpäivän tapahtumassa 5. marraskuuta. - Odotettavissa on alan parhaat temput, Salomaa vakuuttaa.

taikominen

Ammatikseen yli 15 vuotta taikonut Salomaa innostui magiikasta jo pikkupoikana.

- Meillä kävi koulussa kulttuurivaihtona taiteilijaryhmiä Neuvostoliitosta. Taikurit jäivät jo silloin mieleen. Mietin, että miten nuo temput voivat olla mahdollisia. Myöhemmin sain isältä joululahjaksi Solmu Mäkelän Suuren Taikakirjan, se oli vuosi 1979.

Salomaa yritti pyristellä kutsumustaan vastaan ja opiskeli muun muassa sosiaalikasvattajaksi. Vuodesta 1996 hän on tehnyt taikuutta ammatikseen.

- Sitä ennen oikeastaan välttelin ammattitaikuriksi ryhtymistä. Esiinnyin tietysti opiskelun ohessa. Sitten tajusin, että tämä on minun kutsumukseni.

Harvemmin ilmaistemppuja

Salomaa toteaa, että ammattitaikuri harvemmin tekee temppujaan ilmaiseksi. Hän on joskus esiintynyt hyväntekeväisyyteen sotaveteraanien tapahtumissa, mutta nyt hän päätti tempaista hyvän asian puolesta.

- Olen katsonut Nenäpäivän tapahtumia aiemmin tv:stä. Siellähän on ollut muitakin taikureita. Harva muistaa, että esimerkiksi Janne Kataja oli alkujaan taikuri.

Nenäpäivätapahtumassa Salomaa lupaa tarjota "alan parhaat temput". Tapahtuman luonteeseen sopivasti temput ovat ns. koko perheen magiikkaa.

- Hauskoja ja ihmeellisiä temppuja, joissa on näkemistä. Taikuripiireissä minua sanotaan naruttajaksi, mutta ohjelmisto on kyllä hyvin vaihteleva.

Lähteet: YLE Savo / Markku Malinen