1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto palkitsi Arto Halosen

Elokuvaohjaaja Arto Halonen on saanut tämänvuotisen Kansalaistoiminnan valtakunnallisen tunnustuspalkinnon. Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto myönsi palkinnon Haloselle tämän ansioista kansalaistoiminnan ja erilaisuuden kuvaajana. Halonen on ensimmäinen kulttuurialan ammattilainen, jolle tunnustus on myönnetty.

Palkintoperusteluissa Halosta kiitetään siitä, että hän on kansainvälisissä dokumenteissaan kuvannut diktatuurimaiden puristuksessa versovaa kansalaistoimintaa, ja myös kotimaassa hänelle on luontevaa työskennellä yhteistyössä kansalaisjärjestöjen kanssa.

Tuore Prinsessa-elokuva on palkintoraadin mukaan uusin osoitus Halosen kyvystä kuvata erilaisuuden kauneutta. Samalla elokuva käsittelee mielenterveyskuntoutujien tilannetta yhteiskunnallisena kysymyksenä.

STKL on myöntänyt Kansalaistoiminnan tunnustuspalkinnon vuodesta 1994 lähtien. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Vauvakassiyhdistys Vaaka, Elämä On Parasta Huumetta ry ja SPR:n vapaaehtoiset kerääjät. Ensimmäinen palkittu oli vuonna 1994 ylilääkäri Ilkka Taipale.