Kirkosta eroaminen jatkuu vilkkaana

Ajankohtaisen kakkosen tiistaisesta Homoillasta alkanut vilkas kirkostaeroaminen on jatkunut tänään. Noin kello 15 eroamisia oli eroakirkosta.fi-sivuston kautta tämän päivän aikana tullut yli tuhat.

Kotimaa
Sallan kirkko
Sallan kirkko.YLE / Sauli Antikainen

Kahden tunnin ohjelman aikana kirkosta erosi eroakirkosta.fi-sivuston kautta yli 200 ihmistä. Edellisen kerran televisiokeskustelu aiheutti vastaavan tilanteen vuonna 2008, kun A-talkissa keskusteltiin naispappeudesta. Tuolloin ohjelman aikana kirkosta erosi 180 ihmistä.

Eroakirkosta.fi -sivuston mukaan keskiviikkona kirkosta erosi 2 633 ihmistä. Näistä suurin osa on yli 30-vuotiaita ja naisia. Yleensä 11 % eronneista on 18-vuotiaita, nyt vain kaksi prosenttia homoillan jälkeen eronneista oli 18-vuotiaita.

Keskiviikkona kirkosta erottiin yli kaksi kertaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden päivän aikana. Normaalina päivänä kirkosta eroaa 140 - 150 ihmistä.

Ennen Ajankohtaisen kakkosen alkua kirkosta oli keskiviikkona eronnut 150 ihmistä. Ensimmäisen ohjelmatunnin aikana kirkosta erosi 83 ihmistä, ja tiistain päätyttyä eronneita oli yhteensä 372.

Joka neljäs verkkosivujen kautta eroava antaa erolleen syyn. Keskiviikkona eroja perusteltiin kirkon suvaitsemattomuudella ja samanarvoisuuden puutteella.

Ennen tiistain homoillan aiheuttamaa eropiikkiä ihmiset intoutuivat eroamaan joukolla toukokuun 1. päivänä. Tuolloin kirkosta erosi 440, kun kirkon suojissa tapahtunut laajamittainen lasten seksuaalinen hyväksikäyttö paljastui.

Lähteet: YLE Uutiset