"Turku kiinnostaa humanoideja"

Suomen ufotutkijoilla riittää kiirettä. Yhdistys saa lähes joka päivä ilmoituksia ufo-havainnoista. Viime aikoina selittämättömiä valoilmiöitä on nähty paljon esimerkiksi Turun seudulla.

Ufot ja avaruusoliot
Valoilmiö taivaallaReuters-TV

Reijo Hamari on Suomen Ufotutkijat ry:n aktiiveja ja hänen mukaansa havaintoja ufoista tulee normaalisti varsin tasaiseen tahtiin ympäri vuoden. Tämä kevät oli kuitenkin poikkeus.

- Jostain syystä keväällä oli yli kuukauden jakso, jolloin havaintoja tuli hyvin vähän. En osaa selittää, mistä moinen johtuu.

Hamarin mukaan vuodessa tulee kolmisensataa ilmoitusta ilmiöistä, jotka jäävät mysteereiksi.

Havainnot yleensä valopalloja

Hamari kertoo, että suuri osa ufohavainnoista on erilaisia valopalloja.

- Silminnäkijöiden mukaan valopallot ovat vihreitä, keltaisia, kirkkaita, sinisiä ja jopa väriä vaihtavia. Turun seudulta tuli juuri mielenkiintoinen ilmoitus nuoreltaparilta, joka oli omakotitalon työmaalla. Iltayöllä he olivat nähneet läheltä valopallon, joka oli välkehtinyt kaikissa sateenkareen väreissä. Lisäksi pallosta oli lähtenyt myös jonkinlainen lasersäde.

Turku kiinnostaa humanoideja?

Ufohavaintoja tulee ympäri maata, mutta syystä tai toisesta yksi paikka on ollut viime aikoina erityisen paljon tapetilla ja se on Turku. Aiemmin länsirannikolta eniten ilmoituksia tuli Vaasasta, mutta nyt vilkkain liikehdintä on siirtynyt ufotutkijoiden mukaan rannikkoa pitkin etelään. Tosin myös manner-Suomessa, kuten esimerkiksi Lahdessa, tehdään jatkuvasti havaintoja oudoista valoilmiöistä.

Reijo Hamari ufotutkijoiden yhdistyksestä uskoo vankasti, että valopallot ovat jonkinlaisia luotaimia, joilla alienit tutkivat meitä maan asukkaita.

- Avaruusolioita kiinnostavat pääasiassa ihan tavalliset ihmiset. Uskon, että he eivät ota kontaktia ensin maiden johtajiin vaan ihan tavalliseen väestöön, Hamari pohtii.

Lähteet: YLE Satakunta