Oulu solmi yhteistyösopimuksen Kiinaan

Sopimuksen allekirjoittivat perjantaina Kiinassa kaupunginjohtaja Matti Pennanen ja kahdeksan miljoonan asukkaan Hangzhoun kaupunginjohtaja Shao Zhanwei.

Hangzhou

Oulu on tänään solminut yhteistyökaupunkisopimuksen kiinalaisen Hangzhoun kaupungin kanssa. Sopimuksella edistetään talouselämän ja oppilaitosten yhteistyötä sekä matkailua.

Oulun ja Hangzhoun yhteyksiä on rakennettu tämän kesän ja syksyn aikana kahdella kaupungin johdon yhdistetyllä Shanghain maailmannäyttelyn ja Hangzhoun vierailulla 2010.

Konkreettisia yhteistyömuotoja kehitetään koulutuksen, korkean teknologian, energia- ja ympäristöaloilla sekä matkailussa ja kulttuurissa. Kaupunginjohtaja Matti Pennasella oli viemisinään Kiinaan Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun yhteistyötarjoukset Hangzhoun oppilaitoksille.

Hangzhoun kaupungilla ja ympäröivällä maakunnalla kasvava rooli Kiinan taloudessa. Zhejiangin maakunnassa on mm. suhteessa eniten yksityisyritteliäisyyttä Kiinassa. Hangzhoun ja Shanghain välille on valmistumassa luotijunayhteys, jolla matka-aika kutistuu 38 minuuttiin. Shanghaista on päivittäiset lentoyhteydet Suomesta.

Oululla on vastaavanlainen yhteistyösoimus mm. San Josen ja La Viennen maakunnan kanssa.

Lähteet: YLE Oulu