1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eväsreppu

Eväsreppu: Punainen hirvipata

Hauduta - älä kiehuta! Se on hyvä resepti joka sopii hyvin lähes kaikelle riistalle. Tämä hirvipata saa kauniin punaruskean värinsä punajuurista ja oluesta.

Kuva: YLE
  • n. 1 kg hirven sisäpaisti
  • ½ l tummaa olutta
  • ½ l riista- tai lihalientä
  • 4 punajuurta
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1purjo
  • pippuria
  • suolaa
  • soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria

Pilko ainekset kuutioiksi. Ruskista hirvenliha voissa pannulla kauniin väriseksi, mausta suolalla. Kuullota myös kasvikset pannulla suolalla maustaen. Laita kaikki ainekset pataan ja lisää olut, mausta pippurilla, soijakastikkeella ja ripauksella suolaa. Hauduta liedellä kannen alla vähintään tunnin verran miedolla lämmöllä, älä kiehuta! Tarkista lopuksi suolan määrä.