Arkkipiispa toivoo kirkosta eroamisen sijaan keskustelua

Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää valitettavana ja hämmentävänä sitä, että ihmiset eroavat kirkosta homoseksuaalisuuteen liittyvien kysymysten tai mediakohun takia. Hän korostaa homokeskustelussa kirkon moniäänisyyttä.

Kotimaa
Arkkipiispa Kari Mäkinen
Arkkipiispa Kari MäkinenYLE / Markku Sandell

Ylen Ajankohtaisen kakkosen homoilta tiistaina lisäsi rajusti kirkosta eroamisia. Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan eronneita perjantaihin alkuiltaan mennessä kirkosta oli eronnut yli 6 400 kirkon jäsentä. Normaalisti kirkosta eroaa sivuston kautta 140 - 150 ihmistä päivässä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoo, että ne kirkon jäsenet, jotka ilmaisevat kantansa eroamalla eivät toimisi niin, vaan osallistuisivat ja vaikuttaisivat kirkossa omalla äänellään.

- Ymmärrän, että monet odottavat, että kirkko näyttäisi selkeämmin hyväksyvänsä homoseksuaalisuuden. Tämän kysymyksen avulla puhutaan paljon muustakin kuin homoseksuaalisuudesta, kuten esimerkiksi ihmisten yhtäläisestä arvosta, uskosta, rakkaudesta ja seksuaalisuuden merkityksestä, Mäkinen muotoilee.

Arkkipiispa painottaa, että kirkko on kristillisen arvomaailmansa mukaisesti huomattavasti monikasvoisempi, kuin mitä erilaisissa kärjistyneissä keskusteluissa nähdään.

- Nämä reaktiot kertovat sen, että kansankirkko on tärkeä suomalaisessa yhteiskunnassa. Juuri nyt on aika käydä keskustelua homoseksuaalisuudesta toisia kunnioittaen ja kuunnellen, Mäkinen toteaa.

Lähteet: YLE Turku