Kiina kamppailee 11 kaivosmiehen pelastamiseksi

Kiinan lauantaisen kaivosonnettomuuden uhriluku on noussut 26:een, kertovat pelastustyöntekijät. Alle sata metriä maan alla on yhä 11 kaivosmiestä, mutta sitä ei tiedetä, ovatko he yhä elossa.

Ulkomaat
Osa pelastustyöntekijöistä pitää lepotaukoa kaivoksen ulkopuolella.
Osa pelastustyöntekijöistä pitää lepotaukoa kaivoksen ulkopuolella.EPA / Xiao Li

Keskellä Kiinaa Henanin maakunnassa sijaitsevan hiilikaivoksen porteille on kerääntynyt kymmeniä kaivosmiesten läheisiä. Pelastuksen etenemisestä on kerrottu, että voi kestää kolme tai neljä päivää ennen kuin loukkuun jääneet saavutetaan.

- Ei ole kovin suurta mahdollisuutta, että työntekijät olisivat selviytyneet, pelastusoperaation apulaisjohtaja Du Bo totesi valtiollisille uutisille.

Samalla hiilikaivoksella sattui myös pari vuotta sitten räjähdys, joka tappoi 23.

Kiinassa kuoli pelkästään viime vuonna yli 2 600 kaivostyöläistä. Nyt Kiinalla on pelastusponnisteluista suuret avoimen tiedottamisen paineet, sillä maailman huomio on kaivosten turvallisuudessa Chilen selviytymistarinan jälkeen.

Chilen presidentti Sebastián Piñera on tarjonnut apua Kiinaan. Hänen mukaansa pelastustyöntekijät oppivat paljon kahden kuukauden operaatiossa, joka päättyi onnellisesti maan alle jääneiden 33 miehen ulospääsyyn elossa.

Lähteet: AP, AFP