Hyppää sisältöön

Lumivuohta epäillään retkeilijän kuolemasta USA:ssa

Yhdysvalloissa sattui sunnuntaina kansallispuistossa epätavallinen välikohtaus, jonka seurauksena retkeilemässä ollut mies kuoli. Viranomaisten mukaan miehen kohtalokkaat vammat aiheutti ilmeisesti lumivuohi.

Välikohtauksen 63-vuotias uhri oli retkeilemässä Olympic National Park -kansallispuistossa Washingtonin osavaltiossa vaimonsa ja ystävänsä kanssa. Kansallispuiston edustajan mukaan ryhmä joutui jonkinlaiseen kohtaamiseen lumivuohen kanssa, minkä seurauksena mies sai kuolettavia vammoja. Tapahtumien tarkka kulku on kuitenkin yhä epäselvä.

Myöhemmin metsänvartijat ampuivat vuohen. Eläimen sarvissa havaittiin verta.

Jos tutkimuksissa vahvistetaan, että lumivuohi hyökkäsi miehen kimppuun, kyseessä on erittäin harvinainen tapaus.

- Tämä on erittäin, erittäin epätavallista, sanoi kansallispuiston edustaja Barb Maynes. Hänen mukaansa ei tiedetä, että puistossa olisi koskaan tapahtunut mitään vastaavaa.

Paikallisen sanomalehden mukaan mies oli yrittänyt hätistää aggressiivisesti käyttäytynyttä lumivuohta pois, joilloin se oli hyökännyt miehen kimppuun. Pukin sarvi oli lävistänyt miehen reiden.

Viranomaiset selvittävät tapahtumien kulkua haastattelemalla silminnäkijöitä. Tutkimuksissa selvitetään myös, oliko vuohi mahdollisesti sairas tai loukkaantunut.

.
.