1. yle.fi
  2. Uutiset

HPK vaatii lentopallo-ottelun uusimista

Tuomarivirheet perjantai-iltana naisten lentopallon Mestaruusliigan ottelussa HPK - Orivesi, poiki HPK:n tekemän vastalauseen. Seura vaatii uusintaottelua.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
HPK:n logo
HPK

Molemmat joukkueet olivat voittaneet yhden erän ja menossa oli kolmas erä. Vieraat tekivät tyypillisen kaksoisvaihdon, missä kaksi pelaajaa tulee ulos ja kaksi sisään. Tällöin pelaajat menivät väärille paikoille, mutta peli jatkui normaalisti. Kun kotijoukkueen päävalmentaja asiasta huomautti, kapteeni Noora Lainesalon välityksellä, syntyneen sekamelskan seurauksena päävalmentajalle annettiin keltainen kortti.

Virhe, johon kotijoukkue puuttui, ei ollut joukkueen aiheuttama. Tämä lopulta johti varoituksen saamiseen, mikä sotii HPK:n seuraorganisaation oikeustajua vastaan.

- Virhe ei ollut meidän itse aiheutettua eikä johtunut tuomarin näkemyksestä vaan lähinnä tuomarin huolimattomuudesta ja huomaamattomuudesta jota tuomarille yritettiin selvittää sillä seurauksella, että siitä annettiin valmentajalle keltainen kortti. Tämä aiheutti totaalisen oikeustajun murenemisen, sekä tapahtuman järjestävässä seurassa että katsojissa. Tosiasia on se, että tähän tapahtumaan kulminoitui koko ottelun lopputulos. Emme voi käsittää asiaa, eikä se mahdu meidän oikeustajun piiriin, että näin voidaan toimia, toteaa HPK:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki tiedotteessaan.

HPK tekee vastalauseen ottelun tuomarityöskentelystä ja vaatii samalla ottelun uusimista ammattimaisilla tuomareilla.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi