Maakuntaparlamentti seisoo arkkipiispan takana

Ajankohtaisen kakkosen Homoilta puhutti myös YLE Satakunnan maakuntaparlamenttia maanantaiaamuna. Ihmisarvon ja tasavertaisuuden puolesta puhuneet sisäministeri Holmlund sekä kansanedustajat Korkeaoja ja Kiuru luottavat arkkipiispan harkintakykyyn vaikeassa tilanteessa.

arkkipiispat
Maakuntaparlamentin keskustelijat sisäministeri Anne Holmlund (kok.) sekä kansanedustajat Krista Kiuru (sd.) ja Juha Korkeaoja (kesk.)
Homojen asemasta keskusteltiin maakuntaparlamentissa, johon osallistuivat sisäministeri Anne Holmlund (kok.) sekä kansanedustajat Krista Kiuru (sd.) ja Juha Korkeaoja (kesk.)YLE / Katja Halinen

Maakuntaparlamentissa asiaa kommentoivat sisäministeri Anne Holmlund, kansanedustaja Juha Korkeaoja sekä tulevissa seurakuntavaaleissa itse ehdolla oleva kansanedustaja Krista Kiuru.

Keskustelun lomassa yhteinen sävel löytyi puhuttaessa kirkon päivittämisestä nykypäivään.

- Tulevissa seurakuntavaaleissa olisi erittäin tärkeä äänestää, koska tämä meneillään oleva kohu osoittaa, että jos kirkkoa voi muuttaa se tapahtuu rivijäsenenä käyttämällä äänioikeuttaan. Minusta tähän kohuun on yksi ainoa lääke, eli kirkonkin aika on siirtyä 2010 -luvulle ja sitä varten pitää käydää äänestämässä ja vaikuttamassa, jotta näin tapahtuu, Krista Kiuru kommentoi.

Maakuntaparlamentin keskustelijat seisovat arkkipiispa Kari Mäkisen kannan takana.

- Tämä keskustelu, mitä tällä hetkellä käydään on nimenomaan kirkon sisäistä keskustelua. Arkkipiispa Mäkinen on tässä asiassa osoittanut johtajuutta vaikeassa tilanteessa, mutta minusta näyttää siltä, että hän osaa tässä asiassa toimia oikein, sanoo Juha Korkeaoja.

Lähteet: YLE Satakunta