Luomuruokaa voisi olla enemmän

Luomuruuan suosiota pyritään nostamaan tänään alkavalla valtakunnallisella teemaviikolla. Luomun osuus Suomen elintarvikemarkkinoista on nyt vain prosentin luokkaa.

luomuruoka
Suomalaista luomusalaattia kaupan tiskillä.
Luomuruoka on yleensä kalliimpaa kuin tavallinen ruoka.YLE

Luomuliiton tavoitteena on nostaa osuus kuuteen prosenttiin vuoden 2015 mennessä. Kainuulaiset luomutuottajat eritoten vihannes- ja marjapuolella ovat valitettavan harvassa, kerrotaan Pro Agria Kainuusta. Syynä on pääosin se, että pienet tilat eivät pärjää kilpailussa suurien rinnalla.

Eviran tilastojen mukaan Kainuussa on tällä hetkellä 131 luomutuottajaa. Keskipinta-alaltaan maakunnan luomutilat ovat maan kärkeä.

Lähteet: YLE Kainuu