Piispa: Lähinnä ääripäät äänessä

Yli 350 eteläkarjalaista on eronnut kirkosta Ajankohtaisen kakkosen viime tiistaina lähettämän Homoilta-ohjelman jälkeen. Piispa Seppo Häkkinen on huolestunut kirkon työn vääristymisestä keskusteluissa.

kirkkokunnat
Mikkelin Hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen kertoo mitä mieltä hän on kirkon konservatiivien jyrkistä homokannoista.

Etelä-Karjalassa kirkon jätti viime viikolla 350 ihmistä, kun vastaavasti koko alkuvuonna kirkosta erosi yhteensä 550 seurakuntalaista.

Suurin osa kirkosta eronneista on Lappeenrannan seurakuntalaisia. Seuraavaksi eniten eronneita löytyy Imatran seurakunnasta. Kirkon jättäneissä on saman verran miehiä, kuin naisiakin.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisen mielestä kirkon työn todellisuus ei ole päässyt esille keskusteluissa.

- On ollut hämmentävää seurata tätä keskustelua ja myös kirkosta eroamista. Keskustelusta en tunnista sitä kirkkoa jonka palveluksessa itse olen, Häkkinen sanoo.

Ääripäät äänessä

Häkkisen mielestä keskustelussa on päässyt ääneen lähinnä ääripäiden edustajia.

- Kirkon varsinainen ääni ja kuva kirkosta on hukkunut. Tuntuu että seurakuntien ja kirkon työn todellisuus ei ole päässyt esiin.

Häkkinen painottaa, että kirkon jäsenten välillä on ja tuleekin olla eriäviä mielipiteitä. Häkkinen ei kuitenkaan suoraan sano, tulisiko kirkon esimerkiksi vihkiä homoparit avioliittoon.

- Jokaisella on yhtäläinen ihmisarvo. Kirkossa tulee olla tilaa kaikille sitä riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan, hän muotoilee.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala