Kirkosta eroaminen kiihtyi myös pohjalaiskunnissa

Myös sadat pohjalaiset ovat eronneet kirkosta viime päivinä. Kirkosta eroaminen on selvästi kiihtynyt viime tiistain Ajankohtaisen kakkosen Homoillan ja sitä seuranneen keskustelun jälkeen.

kirkosta eroaminen
Lakeuden Risti
Pasi Takkunen/YLE

Kun ennen keskusteluohjelmaa kirkosta erosi muutama jäsen päivässä, ohjelman jälkeen eroamisia on ollut kymmeniä päivässä. Erityisen vilkasta eroaminen on ollut eilen sunnuntaina.

Vajaan viikon sisällä liki 180 vaasalaista, 100 kokkolalaista ja 120 seinäjokelaista on eronnut kirkosta. Koko alkuvuoden aikana kirkon jätti Seinäjoella 200, Vaasassa 201 ja Kokkolassa 155. Tiedot ilmenevät internetin eroakirkosta.fi-palvelusta.

Kirkon jättäneitä jo enemmän kuin viime vuonna

Koko maassa jo yli 20 000 ihmistä on jättänyt kirkon Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-ohjelman jälkeen. Sunnuntaina eroilmoituksen sivuston kautta teki yli 5 600 kirkon jäsentä. Lauantaina eronneita oli runsaat 4 500. Eroamistahti näyttää kiihtyneen, sillä perjantaina erosi runsaat 3 400 ja torstaina runsaat 2 000 kirkon jäsentä.

Tämän vuoden alusta lukien kirkon on jättänyt nettipalvelun kautta nyt useampi kuin koko viime vuonna yhteensä.

Kirkon tutkimuskeskuksen mukaan eroakirkosta.fi-nettipalvelun tiedot ovat sangen luotettavia, ja ne kuvaavat kirkosta eronneiden määrää noin 80-prosenttisesti.

Lähteet: YLE Pohjanmaa