500 erosi kirkosta Lapissa

Moni lappilainen on eronnut kirkosta viime viikolla. 500 lappilaista on eronnut kirkosta viime tiistain ja sunnuntain välisenä aikana Eroakirkosta.fi -internet -sivun kautta.

kirkosta eroaminen
Rovaniemen kirkon silhuetti
Sauli Antikainen / Yle

Lähes puolet heistä eli 210 oli rovaniemeläisiä. Seuraavaksi eniten väkeä lähti Kemin (76) ja Tornion (72) seurakunnista. Vain Savukosken seurakunnasta ei lähtenyt viime viikolla.

Rovaniemen evankelisluterilaisen seurakunnan tiedot erovat edellä mainitusta. Seurakunnan tiedotuspäällikön Kari Yliräisäsen mukaan Rovaniemellä kirkosta on eronnut tiistain ja maanantain välillä 47 henkilöä.

Tänä vuonna viime sunnuntaihin mennessä kirkosta on eronnut kaikkiaan 1360 lappilaista eroakirkosta.fi:n kautta. Koko viime vuonna verkkopalvelun kautta erosi 1251 lappilaista.

Viime tiistaina lähetetty Ylen Ajankohtaisen Kakkosen Homoilta -tv-ohjelma sai sunnuntai-iltaan mennessä yli 15 000 suomalaista eroamaan kirkosta. Ohjelmassa muun muassa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen esitti homoliittojen vastaisia kommentteja vedoten niiden olevan Raamatun vastaisia.

Lähteet: YLE Lappi