1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Ensi-ilta lupaa menestystä Jackass-elokuvalle

Suomalaisten Duudsonien tähdittämästä Jackass 3D -elokuvasta on tulossa kassamagneetti. Se oli ensi-iltaviikonloppunaan katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa, ja keräsi lipputuloja huomattavasti arvioitua enemmän.

Kuva: YLE

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Knoxvillen johtama säheltäminen veti elokuvateattereihin edellisiä Jackass-leffoja enemmän nimenomaan naisia. Heitä oli ensi-iltaviikonlopun yleisöstä 40 prosenttia, kertoo elokuvan levityksestä vastaava Paramount Pictures. 50 miljoonan dollarin ensi-iltaviikonlopun lipputulot viittaavat myös siihen, että suomalaisten Duudsonien tähdittämästä sekoilusta olisi tulossa tuottavin Jackass-elokuva.

Elokuva on saanut kriitikoilta hyviä arvosteluja, tosin 3D-elementti ei heidän mukaansa tuonut tyylilajiin erityistä lisämaustetta.

Pian selviää, tuleeko Jackassista kaikkien aikojen tuotteliain lokakuussa julkaistu elokuva. Edellinen ennätys on Scary Movie 3:n nimissä vuodelta 2003. Jackassin jälkeen viikonloppuna Pohjois-Amerikan toiseksi katsotuin elokuva oli Bruce Willisin tähdittämä Red ja kolmanneksi tippui Facebook-draama The Social Network.

Suomessa viikonlopun katsotuin oli Dome Karukosken uutuuselokuva Napapiirin sankarit, toisena niin ikään ensi-illassa ollut 3D-animaatio Despicable Me ja kolmanneksi tippui Arto Halosen Prinsessa.