Poliisikoira löysi vanhuksen joesta

Poliisikoira löysi jokeen menneen alzheimerin tautia sairastavan vanhuksen Vetelin Heikkilässä sunnuntaina aamuyöllä. Kylmettynyt vanhus toimitettiin sairaalahoitoon.

Kotimaa

Vanhus oli lähtenyt kotoaan pelkissä alusvaatteissa ja edennyt tietä pitkin pellolle, jolloin katoamisen havainnut ilmoittaja oli menettänyt näköhavainnon vanhukseen ja soittanut hätäkeskukseen.

Ambulanssin henkilökunta oli seurannut maassa olleita jälkiä pellolle, missä jäljet olivat kadonneet. Poliisikoira jatkoi vanhuksen jäljittämistä jälkien katoamispaikalta noin 300 metriä Heikkilänkosken rantaan. Jäljet päättyivät jokeen, mutta noin 10-15 metrin päästä alajuoksun suuntaan vanhus löytyi seisomassa polviaan myöten koskessa. Hänet saatiin ylös koskesta, kannettiin rannalle ja kuljetettiin ambulanssin hoidettavaksi sekä edelleen Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan.

Löydettäessä vanhus oli ollut kadoksissa noin 40 minuuttia. Hän oli kylmettynyt, hänen alahuulensa oli halki ja polvissa nirhaumia. Tapahtuma-aikaan ulkona oli pimeää, koskessa oli voimakas virtaus ja pakkasta oli 3 astetta.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa