Victoria ja Daniel viedään Lahdessa Tiirismaan lukioon

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin Lahden-vierailun ohjelma on täsmentynyt. Kuninkaalliset vierailevat Tiirismaan lukiossa, Sibeliustalossa ja uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energonissa.

Kotimaa
Victoria ja Daniel katsovat patsasta museossa
EPA/ BOB EDME

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel käyvät maanantaina marraskuun 1. päivänä Lahden vierailullaan Tiirismaan lukiossa, jossa he tutustuvat erityisesti ruotsin opetukseen. Victoria ja Daniel olivat suurlähetystön mukaan toivoneet erityisesti tapaavansa lahtelaisia lapsia tai nuoria.

Tiirismaalta kruununprinsessa ja prinssi viedään Lahden satamaan Ankkurin kaupunginosassa, jossa kaupunki tarjoaa kuninkaallisille lounaan Sibeliustalossa.

Sibeliustalon vierailulla esitellään nuorta muotoilua ja Sinfonia Lahti pitää lyhyen konsertin. Ohjelmassa on myös vierailu uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energonissa.

Samana iltana Presidentinlinnassa järjestetään kruununprinsessaparille päivälliset. Vierailun toisena päivänä Helsingissä Victoria ja Daniel tutustuvat nuorten toimintakeskukseen, lounastavat kaupungintalolla ja avaavat Espoossa suomalais-ruotsalaisen elinkeinoelämän seminaarin.

Vieraat palaavat Ruotsiin 3. marraskuuta.

Lähteet: YLE Lahti