Radio Auran Aaltojen toimittajat irtisanottu

YLE Turun saamien tietojen mukaan TS-yhtymä on irtisanonut Varsinais-Suomessa toimivien Auran Aaltojen ja Radio Melodian toimittajat. Toimituksen työntekijöille on ilmoitettu, että yhtymä aikoo ulkoistaa radiotoimintansa.

Radio Auran Aallot, Radio Melodia ja Zoom FM toimivat toistaiseksi Turun keskustassa. Toimitus muuttaa ensi vuonna Turun Sanomien ja Turku TV:n kanssa TS-konsernin tiloihin Artukaisiin. Tarkoituksena on perustaa mm. monimediaalinen toimitus. Kuva: YLE / Joona Haarala

Työntekijöiden työsuhteet päättyvät viimeistään tammikuun lopussa. Yhtiössä on kolme vakituista toimittajaa.

Auran Aallot oli ensimmäisiä Suomeen perustettuja kaupallisia radioasemia. Radio juhli syyskuussa 25-vuotista taivaltaan. Auran Aaltojen kuunnelluimmat lähetykset ovat TPS:n jääkiekkoselostukset.

Vuosien varrella kanava on kasvattanut lukuisia valtakunnallisia mediapersoonia. Joukossa ovat muun muassa Markku Heikkilä, Kaija Väisänen, Heikki Hilander, Janne Porkka, Antti Korhonen sekä laulajina tutummat Matti Inkinen ja Jussu Pöyhönen.

Vuosia tappiollinen

Auran Aaltojen rinnalla toimii aikuisväestölle suunnattu Radio Melodia ja harjoittelijavoimin pyöritettävä, väliaikaisella luvalla pyörivä nuorisokanava Zoom FM. Kanavan toimiluvan omistaa Turun Paikallisradio oy, jonka taustalla on muun muassa Turun Sanomia kustantava TS-yhtymä.

Turun Paikallisradio on ollut jo vuosikymmenen ajan tappiollinen. Vuonna 2009 yhtiön liikevaihto oli 740 000 euroa. TS-yhtymä antoi konserniavustusta 150 000 euroa. Viime vuoden tilinpäätöksessä ennakoitiin vaikeuksia vuodelle 2010.

Kanavien nimet saattavat muuttua

Turun Paikallisradion myyntipäällikkö Kari Pohjonen on kommentoinut irtisanomisia Turun Sanomien verkkolehdelle Ylen julkaiseman uutisen jälkeen. Pohjosen mukaan yhtiö suunnittelee vuodenvaihteessa laajempaa kanavauudistusta.

Uusien lupien toteutuminen riippuu kuitenkin liikenne- ja viestintäministeriöstä, joka myöntää paikallisradioiden uudet toimiluvat näillä näkymin joulukuussa. Yhtiö hakee jo nyt vakituista toimilupaa Zoom FM:lle.