1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Miesten vuoro (elokuva)

Miesten vuoro on jälleen ehdolla

Miesten vuoro -dokumenttielokuva kisaa Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Pohjoismaiden parhaan elokuvan nimi on selvillä keskiviikkona kello 12.00.

Kuva: October Oy

Miesten vuoro -elokuvan ovat ohjanneet kemiläislähtöinen Joonas Berghäll ja kokkolalainen Mika Hotakainen Oktober Oy:stä. Miesten vuoro on kuvattu osin Kemissä ja siinä esiintyy puolensataa kemiläistä miestä.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi on ehdolla yksi elokuva kustakin Pohjoismaasta. Palkinnon suuruus on noin 47 000 euroa.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto jaetaan taiteellisesti korkeatasoiselle elokuvalle, jossa on merkittäviä yhtymäkohtia pohjoismaiseen kulttuuriin. Elokuvan on myös oltava omaleimainen, monista osatekijöistä jalostunut vakuuttava ja täysipainoinen teos.

Elokuva on jo Suomen Oscar-ehdokas

Miesten vuoro -dokumenttielokuva on jo saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja se on muun muassa valittu Suomen Oscar-ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriaan.

Suomen Oscar-raati perusteli dokumenttielokuvan valintaa sillä, että Miesten vuoro on persoonallinen ja rohkea elokuva, jonka tunneskaala on laaja.

Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 25. tammikuuta ja palkinnot jaetaan helmikuussa.