Riihimäki saa lisää apteekkeja Atomiin

Riihimäelle voidaan perustaa kolmas itsenäinen apteekki. Korkein hallinto-oikeus on ratkaissut kiistan uuden apteekin perustamisesta kauppakeskus Atomiin.

Korkeimman hallinto-oikeuden mielestä Lääkelaitos eli nykyinen Fimea on voinut päättää uuden apteekin perustamisesta Riihimäelle. Uuden apteekin perustamiseksi ei vaadita sitä, että kunnassa olisi ongelmia lääkkeiden saatavuudessa.

Lääkelaitos myönsi luvan kolmannen apteekin perustamiseen Riihimäelle vajaat kaksi vuotta sitten. Riihimäen kaupunki piti uutta apteekkia Atomin kauppakeskukseen Prismamarketin yhteyteen perusteltuna ja katsoi sen parantavan palveluita.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen, sillä se katsoi, että palvelujen monipuolistuminen ei ole riittävä peruste uuden apteekin perustamiseksi. Riihimäellä on jo kaksi apteekkia keskustassa ja yksi sivuapteekki. Lääkelaitos valitti hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kolmannen apteekin pelätään johtavan siihen, että Peltosaaren sivuapteekki lakkautetaan. Myös ympäristökuntien pienten apteekkien toiminnan pelätään vaarantuvan.