Vuoden aikuisopiskelija on kumppari-ihmisiä

Vuoden aikuisopiskelija Saara Tuukkanen suosii kumisaappaita. Läpi elämän jatkunut opiskelu on johtanut metsätalousinsinööristä kartoittajaksi. Tällä hetkellä hän tutkii lasertekniikan hyödyntämistä. Tuukkanen on kotoisin Janakkalasta.

Kartoituspalvelut
Saara Tuukkanen Janakkalasta on vuoden aikuisopiskelija
Aikuisopiskelijaliitto

Janakkalalainen Saara Tuukkanen on osoittanut ennakkoluulottomuutta opiskeluvalinnoissaan sekä rohkeutta ja pitkäjänteisyyttä yhdistäessään perheen ja opinnot.

Vuoden 2010 aikuisopiskelijaksi valittu Tuukkanen ei ole lannistunut, vaikka työllisyysnäkymät hänen alallaan ovat olleetkin välillä heikot. Tuukkanen väittää olevansa kumisaapasihmisiä.

Pohjakoulutuksekseen Saara opiskeli metsätalousinsinööriksi. Kun hän oli ollut viitisen vuotta pienten lasten kanssa kotona, olivat työnäkymät alalla kuitenkin aika mahdottomat. Perhevapaan aikana hän opiskeli Hämeen ammattikorkeakoulussa paikkatiedonhallinnan erikoistumisopinnot, Koulutuskeskus Tavastiassa maanmittausalan perustutkinnon, päivitti tietojaan AutoCad ja Inventor -työapajassa Kiipula-säätiöllä sekä aloitti vielä opinnot Hämeen ammattikorkeakoulussa lasertekniikan hyödyntämisestä luonnonvaratiedon keräämisessä.

Tällä hetkellä Saara on monena päivänä metsässä tai ainakin sen tuntumassa. Hän tekee töitä kartoittajana outokumpulaiselle Kotikaupungin Puhelin -yhtiölle. Kartoittajan työ on vähän yksinäistä puuhaa, varsinkin kun työyhteisö on Itä-Suomessa.

– Kaikki opiskelut ovat olleet kannattavia. Niissä on oppinut erilaisia, mielenkiintoisia asioita. Ellei kaikkea oppimaansa voi käyttää heti, jatkossa voi. Uuden opiskelussa motivoivinta onkin se, kun oivaltaa miten joku asia tehdään. Tai kun tulee ymmärrys, miksi asiat ovat kuten ovat, kertoo vuoden aikuisopiskelija Saara Tuukkanen.

Perhe, isoäiti ja lasten kummitäti ovat mahdollistaneet Saaran opiskelun lasten ollessa pieniä ja kotona.

– En kyllä tiedä, miksi sain tämän palkinnon, kun olen vaan ihan tavallinen opiskelija. Jatkossakin opinnot kiinnostavat, mutta nyt on ihan kiva tehdä työtä, toteaa metsänystävä Tuukkanen.

Lähteet: YLE Häme