Lehti: Suomalaiset säilyttäisivät korkovähennyksen

Kaksi kolmesta suomalaisesta on sitä mieltä, ettei asuntolainojen korkovähennystä saa missään nimessä poistaa. Alle viidennes suomalaisista poistaisi korkovähennyksen osittain, ja vain seitsemän prosenttia kansasta poistaisi sen kokonaan, kertoo sanomalehti Uusi Suomi.

talous

Lehden teettämän kyselyn mukaan eri puolueita kannattavien välillä on vain pieniä eroja suhtautumisessa korkovähennykseen. Suurimpien puolueiden kannattajista enemmistö haluaa säilyttää korkovähennyksen.

Eniten vähennyksen poistamista vastustavat kokoomuksen kannattajat, joista 76 prosenttia ei poistaisi sitä. Keskustan äänestäjistä 70 prosenttia ja SDP:n äänestäjistä 67 prosenttia pitäisi kiinni nykyisestä korkovähennyksestä.

Myös perussuomalaisten, vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajista enemmistö ei poistaisi korkovähennystä. Tosin vasemmistoliiton kannattajien joukossa on muihin puolueisiin verrattuna eniten korkovähennyksen poistamista kannattavia. Lähes joka kolmas vasemmistoliiton kannattaja poistaisi korkovähennyksen osittain tai kokonaan.

Uuden Suomen ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen Taloustutkimus Oy:llä teettämään suureen asuntokyselyyn vastasi syyskuun aikana 1 003 suomalaista.

Lähteet: YLE Uutiset