Karhulaan rakennetaan jokipuisto

Kotka aikoo lisätä mainettaan viihtyisien puistojen kaupunkina. Ehostustoimien kohteeksi on tulossa Karhulan Ystävyydenpuisto.

Karhula (Kotka)
Karhulan Ystävyyden puistoa ehostetaan jokipuistoksi.YLE / Antti Kolppo

Karhulassa joenvarren aluetta, eli Ystävyydenpuistoa, ehostetaan tulevina vuosina tuntuvasti.

Kaupungin tarkoituksena on synnyttää Jokipuisto, joka ulottuisi Korkeakosken eteläpäästä Keskuskentän pohjoisnurkkaan asti. Alueella on kaikkiaan 2,5 kilometriä joenrantaa, josta Kotkan kaupunki haluaa tehdä Katariinan ja Sapokan vesipuistojen veroisen puistokohteen.

Puistoon on tulossa muun muassa kaksi lummelampea, joihin vesi pumpataan joesta. Näyttävien istutusten lisäksi Jokipuistoon on kaavailtu myös leikki- ja piknik-paikkaa. Tavoitteena on saada puisto valmiiksi vuonna 2012. Tekninen lautakunta hyväksyi puiston yleissuunnitelman eilen.

Karhulan ilme kaipaa piristystä

Kotkan Kauppatie ry:n toiminnanjohtaja Reijo Saksa pitää Karhulan yhtenä ongelmana vanhentuneita liiketiloja.

- Kiinteistönomistajien pitäisi lähteä mukaan pohtimaan, miten tämä hieman nukkavieruinen ja vanhahtava tunnelma voitaisiin täällä uudistaa. Myös liiketiloja pitäisi uudistaa, jotta uusia yrityksiä voitaisiin houkutella tänne, Saksa sanoo.

- Jos myisin omaa myymälääni, ja se olisi nukkavierun näköinen ulkoa, niin olisiko siitä kukaan kiinnostunut? Jos ympäristökin on vähän rempallaan, ei se houkuttele ketään, toteaa karhulalainen yrittäjä Päivi Leijamaa.

Jumalniemen market-alue on laajenemassa ja Sutelan laajentunut Prisma avasi ovensa virallisesti keskiviikkona. Kotkansaarelle ihmisiä vetää puolestaan erikoisliikkeiden tarjonta. Miten Karhula voisi erottua?

- Täällä on monipuolinen hyvinvointipalvelujen tarjonta, esimerkiksi lääkäri- ja hieronta-asemia. Jos sitä pystyttäisiin yhteistyössä kehittämään yrittäjien kesken ja tekemään yhteismarkkinointia, niin tämä sijainti Helsinki-Pietari -akselilla voisi saada todella suuret mahdollisuudet, Reijo Saksa arvioi.

Lähteet: YLE Kymenlaakso