1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Energiapolar

Energiapolar myy kallista sähköä

Rovaniemeläinen sähkönmyyntiyhtiö Energiapolar Oy ei pärjää hintavertailussa. Energiamarkkinaviraston tekemän vertailun mukaan Energiapolarin sähkön toimitusvelvollisuushinta on maan neljänneksi kallein, 386 euroa vuodessa. Energiapolarin kanssa saman hintaista toimitusvelvollisuussähköä myy Vattenfall Sähkönmyynti Oy.

Energiapolar
YLE

Myös 18 000 kWh vuodessa käyttävälle sähkölämmittäjälle Energiapolarin toimitusvelvollisuushinta on neljänneksi hintavin. Edelle menevät vain Fortum, Lännen Omavoima ja E.ON Kainuu Oy.

5000 kWh vuosittain kuluttaville kotitalouksille Energiapolaria kalliimpaa sähköä myyvät vain Fortum Markets Oy, Lännen Omavoima Oy ja Turku Energia Oy.

Vaihtamalla Energiapolarin kilpailijan edullisimpaan tarjoukseen asiakas voi säästää viraston mukaan 90 eurosta jopa 274 euroon vuodessa riippuen kotitalouden sähkön kulutuksesta.

90 euron säästö on laskettu 5000 kWh:ta vuodessa käyttävältä kotitaloudelta ja 274 euron säästöä sähköllä lämmittävältä, 18 000 kWh vuodessa käyttävältä taloudelta.

Energiamarkkinaviraston mukaan ulkopuoliset myyjät tarjoavat paikallisia halvempaa sähköä yli puolessa verkkoalueista. Viraston vertailu perustuu sähköyhtiöiden tarjoushintoihin viime perjantailta 15.10.2010.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi