Erikoinen lapsenruokkosyyte hylättiin

Päijät-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi syytteen törkeästä petoksesta lahtelaisnaista vastaan. Oikeus piti ristiriitaisena osapuolten näkemystä siitä, missä vaiheessa 36-vuotias nainen oli tullut tietoiseksi, ettei hänen 62-vuotias aviomiehensä ole lapsen oikea isä.

Kotimaa

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt syytteen törkeästä petoksesta lahtelaisnaista vastaan erikoisessa lapsenruokkojutussa. Oikeus piti ristiriitaisena osapuolten näkemystä siitä missä vaiheessa nainen tuli tietämään, ettei hänen aviomiehensä ole pariskunnan lapsen oikea isä.

Oikeus katsoi, että ulkomaalaistaustainen nainen ei aina ollut tiennyt miten pitää toimia ja selvittää. Aviopari oli solminut avioliiton 90-luvun lopulla ja lapsi syntyi vuonna 2000, mutta vasta vuonna 2006 dna-testissä selvisi, ettei 62-vuotias mies olekaan lapsen isä.

36-vuotias lapsen äiti vastusti isyystestiä. Mies maksoi lapsesta elatusapua, jota perittiin myös pakkotoimin ulosoton kautta.

Käräjäoikeus katsoi, ettei naisen toiminta täytä rikoksena petosta ja hylkäsi syytteen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuskäsittelyssä tuli ilmi, että nainen oli itse kertonut olleensa Venäjän matkallaan kerran myös sukupuolisuhteessa vuonna 1999.

Lähteet: YLE Lahti