Häkkinen homokeskustelusta: "En tunnista kirkkoa, jonka palveluksessa olen"

Lähes 900 kaakkoissuomalaista on eronnut kirkosta Ajankohtaisen kakkosen viime tiistaina lähettämän Homoilta-ohjelman jälkeen. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on hämmentynyt julkisesta keskustelusta.

kirkkokunnat
Seppo Häkkinen.
Seppo Häkkinen. Jussi Vierimaa / Kirkon tiedotuskeskus

Kymenlaaksossa kirkosta erosi viime viikolla yli 500 ihmistä. Ennen Homoilta-ohjelmaa kirkosta oli eronnut tänä vuonna 660 kymenlaaksolaista. Etelä-Karjalassa kirkon jätti viime viikolla 350 ihmistä.

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on sitä mieltä, että julkinen keskustelu on vääristänyt kuvaa kirkon arjesta.

- On ollut hyvin hämmentävää seurata tätä keskustelua sen takia, että en tunnista sitä kirkkoa, jonka palveluksessa olen. Jotenkin tuntuu, että kirkon ja seurakuntien työn todellisuus ei ole päässyt esille tässä keskustelussa.

- Kirkossa tulee olla tilaa kaikille, riippumatta siitä minkälainen heidän seksuaalinen suuntautumisensa on, Häkkinen sanoo.

Jo 20 000 suomalaista on jättänyt kirkon Ajankohtaisen kakkosen viime tiistaina lähettämän Homoilta-ohjelman jälkeen, selviää internetin eroakirkosta.fi-palvelusta.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala / Kymenlaakso