1. yle.fi
  2. Uutiset

Eurokangas iskee lamaa vastaan laajennuksilla

Toimintojaan Orimattilaan vuodenvaihteessa siirtänyt kangasalan moniottelija Eurokangas on vastannut taantumaan myymäläverkoston laajennuksilla. Kasvuun investoiminen on satsausta tulevaisuuteen pitkällä aikavälillä, sanoo Eurokankaan konserni- ja toimitusjohtaja Daniel Ward.

Eurokangas
Daniel Ward

Daniel Ward on kolmannen polven kangasyrittäjä. Hän on omien sanojensa mukaan ”kasvanut kankaiden keskellä”.

Ward arvioi, että taantuma vaikuttaa Eurokankaankin myynnissä ja liikevaihdossa muutaman prosentin verran.

- Uskoisin, että taantuman pahin piikki on kaupan alalla ohitettu ja pieni myynnin pudotus jää meillä lyhytaikaiseksi.

Kasvun paikka

Taantumaa Eurokangas on taittanut investoimalla kasvuun.

Vuodenvaihteessa yhtiö siirsi pääkonttorinsa ja keskusvarastonsa vuokratiloista Lahdesta Orimattilan Pennalaan entisiin erikoishuonekaluja valmistaneen Ertelinen tiloihin.

Kiinteistökaupan myötä tilat tuplaantuivat ja ylikin.

- Saimme kaivattua lisätilaa ja pystyimme tehostamaan toimintoja suhteellisen pienellä remontilla. Nyt tavaraa kulkee sulavasti läpivirtauksella sisään ja ulos. Toimiston puolella olemme yhdistäneet hajanaiset toiminnot avokonttoriin, Daniel Ward kertoo.

Myymälöitä ympäri maan

Myös Eurokankaan myymäläverkosto on vuoden aikana laajentunut. Syyskuussa uusin myymälä avattiin Tampereelle, seuraava avaus on vuodenvaihteessa Vantaalla.

Muutamia vuosia sitten Eurokangas alkoi kehitellä uutta yrityskonseptia. Eurokangas Pro keskittyy yritysten ja julkisten tilojen sisustus- ja suunnittelupalveluihin.

- Vähittäismyyntiverkostomme on nykyisellään levittäytynyt koko valtakunnan alueelle. Yrityspuolella olemme toimineet vasta viitisen vuotta aktiivisesti. Uskoisin, että jatkossa kasvua haetaankin enemmän tältä puolelta, pohtii Daniel Ward.

Lähteet: YLE Lahti/ Tuija Veirto

Lue seuraavaksi