Kiinan etelärannikolla valmistaudutaan Megiin

Tyynen meren laitamilla, Kiinan etelärannikolla valmistaudutaan hirmumyrsky Megiin. Kiina on evakuoinut ainakin 160 000 ihmistä Fujianin ja Guangdongin maakunnissa. Matkailijoiden suosimalta Hainanin saarelta Kiinan edustalta evakuoituja onjopa 200 000.

Ulkomaat
Filippiiniläinen nainen yrittää suojautua sateelta hirmumyrsky Megin aiheuttaman tuhon keskellä
Filippiiniläinen nainen yritti tiistaina suojautua sateelta hirmumyrsky Megin aiheuttaman tuhon keskellä Quezonissa.Val Handumon / EPA

Useat Etelä-Kiinan merellä operoivat öljy-yhtiöt ovat keskeyttäneet toimintansa ja kymmeniä tuhansia kalastusaluksia on kehotettu pysyttelemään satamissa.

Myrskyn ennakoidaan iskevän Hongkongiin ja Kiinan rannikolle viikonloppuna.

Megi, joka paikallisesti tunnetaan nimellä Juan, on voimakkain hirmumyrsky Etelä-Kiinan vesillä vuosiin. Se pyyhkäisi viikonloppuna Filippiinien yli. Tulvissa ja maanvyörymissä kuolleiden uhriluku on noussut torstaina 27:ään, kun pelastustyöntekijät ovat päässeet setvimään myrskytuhoja.

11 000 ihmistä on yhä evakossa. Hirmumyrsky tuhosi myös riisisadon laajoilta alueilta.

Megin mainingeissa kaatosateita myös Japanissa

Hirmumyrsky Megi on nostattanut kaatosateita myös Japanissa. Etelä-Japanin saarilta on evakuoitu yli 2 100 ihmistä. Ainakin kaksi ihmistä on kuollut sateiden aiheuttamissa tulvissa.

Maanvyörymät ja tulvat ovat katkaisseet useita keskeisiä teitä. Useita rakennuksia on hautautunut mutavyöryjen alle ja sähkönjakelu on häiriintynyt.

Amami-Oshiman saarella yli äyräiden tulvinut joki saartoi keskiviikkona hoitokodin ja jätti sen noin sata asukasta ja henkilökunnan loukkuun.

Kaatosateiden ennustetaan jatkuvan päiviä.

Lähteet: AFP, Reuters